تاتو نوعی خاکوبی می باشد که با استفاده از سوزن های مخصوص، مواد رنگی به زیر پوست وارد می شود که باعث ایجاد تغییرات رنگی می گردد. به همین خاطر برخی افراد علاقمند به تاتو می باشند و طرح و نقش های ماندگاری را بر روی پوست بدن خود تاتو می کنند. البته لازم است بدانید از سوی سازمان بهداشت مجوزی در این زمینه به آرایشگاه ها ابلاغ نشده است(در برخی موارد سبب بروز عوارضی برای بدن شخص تاتو کننده می گردد). همچنین از سوی عظام مراجع تقلید برای این عمل احکامی بیان شده است که اذعان دارند در صورتی که باعث فساد اخلاقی گردد و آسیبی به بدن برساند یا تصاویر تاتو شده مستهجن باشند، همچنین بانوانی که به دلیل زینت تاتو ابرو، تاتو لب و یا تاتو خط چشم را انجام می دهند، چنانچه از نگاه نامحرم نپوشانند، تاتو کردن جایز نمی باشد و در غیر از این موارد تاتو بلامانع است و برای غسل کردن، وضو گرفتن و یا برای حج ایجاد اشکال نمی کند. برای آشنایی بیشتر با جزئیات حکم شرعی تاتو و خالکوبی پیشنهاد می کنیم با آرگا همراه شوید.
حکم شرعی تاتو و خالکوبی
بسیاری از آقایان و خانم های که تاتو انجام داده اند، برای انجام برخی واجبات همچون غسل و وضو ممکن است دچار تردید شوند و برای آن ها سوالاتی در زمینه صحت و درستی غسل کردن و وضو گرفتن با تاتو به وجود بیاید، که در این صورت باید به فتوای مرجع تقلید خود عمل نمایند. به همین منظور مجموعه سوالاتی در رابطه با حکم شرعی تاتو که در استفتائات مراجع تقلید پرسیده شده است و پاسخ هر یک از سوالات را در این نوشتار گردآوری کرده ایم، که به شرح زیر می باشند.
آیت الله العظمی آقای ناصر مکارم شیرازی:
سوال: خالکوبی چه حکمی دارد و آیا برای غسل و وضو مشکلی ایجاد میکند؟
جواب: هرگاه ضرر خاصّی برای بدن نداشته باشد عکسهای موجب فساد اخلاق در آن نباشد جایز است و در هرحال برای وضو و غسل مشکلی ایجاد نمیکند.
سوال: آیا خالکوبی در اسلام حرام است؟ چرا؟
جواب: حرام نیست مگر اینکه عکسهای مستهجن باشد و یا اسامی مقدس که در حال عدم وضو یا جنابت مایه اشکال شود.
سوال: حکم تاتو ابرو ، هاشور ابرو ، تاتو خط چشم ، تاتو لب و ….چیست؟ آیا برای وضو و غسل اشکالی ندارد؟
جواب: اگر منظور از ترمیم، کاشتن موست و آب به پوست بدن برای وضو و غسل می رسد، اشکالی ندارد و اگر منظور از خالکوبی با رنگ است که زیر پوست قرار می گیرد آن هم اشکالی ندارد.
سوال: این روزها برخی از بانوان نسبت به ابرو یا دور لب، تاتو انجام می دهند مانند پررنگ کردن دور ابرو و لب با خالکوبی که زینت تلقی می شود و پوشاندن آن نیز مقدور نیست. لطفا بفرمایید این عمل مشمول آیه شریفه «وَ لایُبدینَ زینَتهنَّ» است یا نه؟ نگه به صورت چنین زنانی چه حکمی دارد؟
جواب: آیه «و لا یُبدینَ زینَتَهُنَّ» با توجه به جمله «الّاما ظَهَرَ مِنها» زینت های موجود در صورت و دست ها تا مچ را شامل نمی شود ولی اگر این زنیت تند و زننده باشد و منشاء مفاسدی شود،جایز نیست.
آیت الله العظمی آقای سید علی حسینی خامنهای:
سوال: حکم حضرتعالی درباره تاتو کردن ابرو برای زنان چیست؟
جواب: مانع ندارد، و اگر در نظر عرف زینت محسوب میشود باید از نامحرم بپوشانند.
سوال: بعضی از قسمت های بدنم خالکوبی شده است. گفته می شود که غسل یا وضو و نمازم باطل هستند و نمازی از من پذیرفته نمی شود. امیدوارم مرا در این باره راهنمایی فرمایید.
جواب: اگر خالکوبی مجرد رنگ باشد یا در زیر پوست بوده و بر ظاهر پوست چیزی که مانع از رسیدن آب بر آن شود وجود نداشته باشد، وضو و غسل و نماز صحیح است.
آیت الله العظمی آقای سید علی سیستانی:
سوال: کاشتن ابرو برای زنان اشکال دارد یا خیر؟
جواب: کاشتن ابرو به جهت وضو و غسل اشکال دارد، ولی خالکوبی کردن آن مانعی ندارد.
سوال: آیا داشتن خالکوبی بر روی بازو برای گرفتن وضو ایجاد اشکال میکند؟ چنانچه جواب مثبت است لطفا راهنمایی بفرمائید چه باید کرد؟
جواب: ایجاد اشکال نمیکند.
سوال: آیا خانمهایی که دارای تاتو بر روی ابروهای خود میباشند میتوانند به حج بروند؟
جواب: اشکال ندارد و به حج ضرری نمیرساند.
سوال: تاتو کردن ابروها چه حکمی دارد؟
جواب: مانعی ندارد، ولی اگر زینت شمرده شود باید زنان از نامحرم آن را بپوشاند.
سوال: تاتو کردن ابروها و لبها چه حکمی دارد؟
جواب: اشکال ندارد، ولی زنها باید آن را چنانچه عرفا زینت حساب شود باید از نامحرم بپوشانند.
سوال: بعد از فوت مادرم ابرو و مژه هایم ریزش شدید پیدا کرد، به طوری که حتما باید از مداد برای کشیدن ابرو استفاده می کردم. عمل تاتو ابرو و تاتو خط مژه را انجام دادم. با توجه به اینکه کارمند هستم و طبق فرمایش شما نمی توانم ابرو و چشمهایم را بپوشانم حکمش چیست؟
جواب: اگر فقط جاهاى خالى را پر مى کنید به طورى که زینت به حساب نیاید اشکال ندارد.
آیت الله العظمی آقای سید محمدعلی علوی گرگانی:
سوال: حکم تاتوی ابرو، هاشور ابرو برای خانم ها چیست؟
جواب: اگر واقعا زیر پوست اثر می گذارند و مانع از وضو نیست اشکالی ندارد اما اگر عرفاًزینت محسوب شود، باید از دید نامحرم محفوظ بماند.
سوال: تاتوی ابروی خانم ها چه حکمی دارد و آیا نماز و روزه ایشان با تاتو کردن قبول می شود؟
جواب: تاتو از نظر ما حرام است اما بعد از آن نماز و روزه صحیح است.
آیت الله العظمی آقای مهدی هادوی تهرانی:
سوال: بعد از فوت مادرم ابرو و مژه هایم ریزش شدید پیدا کرد، به طوری که حتما باید از مداد برای کشیدن ابرو استفاده می کردم. عمل تاتو ابرو را انجام دادم. با توجه به اینکه کارمند هستم و طبق فرمایش شما نمی توانم ابرو و چشمهایم را بپوشانم حکمش چیست؟
جواب: اگر تاتو شما در حد ابرو و مژه معمولی است و آرایش خاصی از نظر عموم مردم محسوب نمی شود، حکم ابرو و مژه را دارد و پوشاندن آن واجب نیست.
همانطور که در این نوشتار حکم شرعی تاتو و خالکوبی را مطالعه نمودید، برای آشنایی با دیگر مطالب و دانستنی های مذهبی می توانید از مطلب قبلی آرگا دیدن نمایید.
منبع : آرگا
برچسب :
منبع : آرگا | " جذاب ترین " نقشی در تولید محتوای این مطلب ندارد، مطلب منتشر شده با ذکر منبع می باشد.