فرار مغزها از آسیبهای ناشی از فعالیت جوانان در فضای مجازی است
فریده اولادقباد با یادآوری اینکه کمیتههای تخصصی فراکسیون زنان در راستای نظارت بر حسن اجرای قانون برنامه ششم توسعه به برگزاری نشست با وزرا و معاونان رئیس جمهور می پردازند، افزود: تاکنون 90 درصد وزرا و معاونان رئیس جمهور به نشست های فراکسیون زنان دعوت شده اند و این اقدام در راستای رسالت نمایندگان مجلس از بعد قانونگذاری اعم از اصلاح و الحاق به قوانین مدنی یا قوانین در حوزه زنان و خانواده و نظارت بر حسن اجرای برنامه ششم توسعه صورت گرفته است.
رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مهمترین دغدغه فراکسیون زنان و مطالبه عمومی نظارت بر فضای مجازی در رابطه با تولید محتوا بوده، ادامه داد: خشونت یکی از آسیبهای جدی فعالیت در فضای مجازی بوده که زنان و کودکان را مورد تهدید قرار می دهد ضمن اینکه تولید محتوا در این فضا متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی نیست چرا که به نوعی کودکان را دچار دوگانگی ارزشی کرده و آنها را نسبت به جامعه بیگانه خواهد کرد.
وی از پدیده فرار مغزها از دیگر آسیب های ناشی از فعالیت جوانان در فضای مجازی یاد کرد.
اولادقباد در ادامه از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست تا برای تامین امنیت در فضای مجازی در زمان برگزاری انتخابات مجلس یازدهم و ریاست جمهوری در سال 1400 تدبیری بیندیشد.
رئیس فراکسیون مجلس شورای اسلامی در پایان با یادآوری اینکه در زمان فعالیت آذری جهرمی با عنوان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ظرفیت زنان در سمت مدیریت هم در ستاد و هم ثبت بیشتر استفاده شده تاکید کرد: در این دوره در این وزارتخانه 17 درصد سمت های مدیریتی به زنان اختصاص یافته کما اینکه تعداد مدیران زن از 2 نفر به 20 نفر ارتقاء داده شده است ضمن اینکه امروز وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تفاهم نامه ای را با اعضای فراکسیون زنان در جهت افزایش ظرفیت استفاده از مدیران زن هم در صف و هم ستاد امضا کرد.
استعدادیابی کودکان در فضای مجازی مغفول مانده است
سیده حمیده زرآبادی با بیان اینکه فضای مجازی هم زمینه بروز فرصتها و هم تهدیدها را فراهم می کند، افزود: زنان و کودکان که اقشار آسیب پذیر هر جامعه ای هستند در استفاده از فضای مجازی در پیک تهدیدات قرار دارند ضمن اینکه کمترین بهره مندی را از فرصتهای این فضا دارند.
سخنگوی فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یک سیاست گذاری و ریل گذاری مناسب باید برای استفاده صحیح از فضای مجازی ایجاد شود، یادآور شد: هماکنون تعداد زیادی از زنان تحصیلکرده در فضای مجازی فعالیت دارند بنابراین این فضا میتواند فرصت مناسبی برای رشد آنها باشد و این در حالی است که استفاده از ظرفیت آنها مورد بیمهری قرار گرفته است.
وی افزود: وضعیت اقتصادی زنان روستایی و مشاغل خانگی همچون صنایع دستی که اقتصاد خرد محسوب میشود به دلیل اینکه قوانین در فضای واقعی نیازمند پشتوانه اقتصادی جهت سرمایه گذاری هستند و برای اخذ وام ارائه تضامین الزامی است از وضعیت خوبی برخوردار نیست از سوی دیگر نگاه مردسالارانهای که بر عرصه های اقتصادی حاکم است کما اینکه مردها نان آور خانواده و اهرم اصلی برای شکل گیری قوانین در نظر گرفته میشوند باعث بروز این مشکل میشود.
زرآبادی تاکید کرد: بی تردید فضای مجازی فضای مناسبی برای تغییر نگرش عمومی در جهت رعایت عدالت جنسیتی در زمینه اشتغالزایی است ضمن اینکه در رابطه با ایجاد فرصت برای زنان در این فضا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و مرکز ملی فضای مجازی می توانند در قالب میان مدت و بلندمدت در جهت باروری استعدادها و ارتقای جایگاه زنان برنامهریزی کنند.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: خشونت علیه زنان در واقعیت در قالب کلامی و فیزیکی مشاهده می شود و گاه این نوع خشونت در محتوای فضای مجازی نیز نمود پیدا میکند بنابراین برخورد با این نوع رفتارها اقدامی است که نیازمند سیاستگذاری و برنامه ریزی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است ضمن اینکه مجلس نیز این آمادگی را دارد که در این مسیر از این وزارتخانه حمایت کند.
سخنگوی فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به تهدیداتی که علیه کودکان در فضای مجازی وجود دارد، اظهار کرد: انتشار تصاویر نامناسب یکی از روش های ترویج خشونت در بین نسل جوان کشور است از سوی دیگر هوشمندسازی مدارس که در برنامه ششم توسعه بر آن تاکید شده باید محقق شود اما نکته در این میان این است که باید در جهت استعدادیابی کودکان نیز به عنوان فرصتی در فضای مجازی گام برداریم چرا که تاکنون این مهم مغفول باقی مانده است.
وزارت ارتباطات برای پوشش تلفن همراه و اینترنت عشایر تدبیری بیندیشد
سیده فاطمه ذوالقدر با انتقاد از نبود کنترل در حوزه خرید و فروشهای صورت گرفته در فضای مجازی، گفت: هم اکنون در برخی سایت ها خرید و فروش اعضای بدن انسان نیز مشاهده می شود که نشان می دهد کنترل و نظارتی بر این بخش وجود ندارد از سوی دیگر تاکسی های معمولی برای فعالیت باید مالیات و عوارض پرداخت کنند اما اسنپ و تپسی مالیاتی پرداخت نمیکنند.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: به دنبال بازدیدی که از عشایر لار و لتیان و منطقه قلعه نو، طالب آباد و مقیم آباد داشتیم متوجه شدیم که با مشکل پوشش تلفن همراه و اینترنت مواجه هستند بنابراین می طلبد که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این زمینه تدبیری بیاندیشد.
فضای مجازی بستری برای کلاهبرداری مالی فراهم کرده است
معصومه آقاپور علیشاهی با بیان اینکه فضای مجازی فرصت مناسبی برای اشتغال بانوان ایجاد میکند، افزود: فضای مجازی زمینه اشتغال زنان به ویژه در شرایط خاص و با وجود محدودیتهای حاکم بر روستاها فراهم می کند، اما باید بپذیریم که در این مورد نقص قوانین وجود دارد و مسائلی که باید پیگیری شود، از چارچوب نظارتی خاص برخوردار نیست.
نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کلاهبرداری مالی یکی از جرایمی است که به وفور در فضای مجازی صورت می گیرد، چرا که نظارت دقیقی بر این فضا وجود ندارد، از سوی دیگر استفاه از VPN ها برای دسترسی مردم به تلگرام نگرانکننده است، کما اینکه 49 درصد مردم از تلگرام و 39 درصد از اینستاگرام استفاده میکنند که میتواند تهدیدهای جدی به همراه داشته باشد.
نایب رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عملکرد دوگانه وزارت آموزش و پرورش درباره استفاده از فضای مجازی در مدارس تصریح کرد: در مدارس از یکسو تاکید می شود که دانش آموزان نباید به هیچ عنوان تلفن همراه به این فضا وارد کنند، از سوی دیگر تکالیف آنها در گروه هایی که در تلگرام ایجاد شده، ارائه میشود و حتی نمرات فعالیتهای عملی آنها نیز در این فضا ارائه میشود.
آقاپور علیشاهی در پایان از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست که در رابطه با فعالیتهای هکرهایی که از هم اکنون برای فعالیتهای انتخاباتی تبلیغات میکنند، تدبیری اندیشیده و برای زمان برگزاری انتخابات مجلس یازدهم و ریاست جمهوری سال 1400 امنیت این فضا را تضمین کند.
مشکل نبود پوشش اینترنت و تلفن همراه باعث مهاجرت روستاییان میشود
زهرا سعیدی مبارکه با اشاره به نبود پوشش اینترنت و تلفن همراه در روستاها افزود: بیتردید این مشکل می تواند یکی از عوامل مهاجرت جوانان از روستاها به شهرها باشد، ضمن اینکه وزیر باید به این پرسش پاسخ دهد که گسترش پهنای باند به چه صورت است که برخی مناطق تنها در ساعاتی از شبانه روز با مشکل اختلال در استفاده از تلفن همراه و اینترنت مواجه میشوند.
تبلیغات در فضای مجازی نظاممند نیست
زهرا ساعی با انتقاد از وضعیت نحوه تبلیغات در فضای مجازی یادآور شد: تبلیغات در فضای مجازی به ویژه در حوزه عرضه دارو و تجهیزات پزشکی و فروش کالاها آشفته است.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در پایان از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست که در رابطه با روند فعالیت استارت آپها که اقدامات ارزشمندی از سوی این وزارتخانه در این حوزه انجام شده است، توضیحاتی را بیان کند.
13 میلیون کاربر فضای مجازی را کودکان تشکیل میدهند
طیبه سیاوشی شاهعنایتی با اشاره به اینکه آذری جهرمی تنها نباید در حوزه تامین زیرساخت مخابراتی فعالیت داشته باشد، بلکه لازم است حضور پررنگی در زمینه فناوری و اطلاعات داشته باشد، افزود: متاسفانه در فضای مجازی وضعیت کودکان از حیث آموزش و تامین حقوق و توجه به سرگرمی برای آنها مورد غفلت قرار گرفته است و همین عامل باعث شده که در حوزه کودکان و نوجوانان از ماهوارهها بیشتر استفاده شود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: هم اکنون 13 میلیون کاربر فضای مجازی را کودکان تشکیل میدهند که با آسیبهای ناشی از اعتیاد به این فضا، کم تحرکی و عقبافتادگی تحصیلی مواجه هستند، کما اینکه این موضوع در گردهمایی جهانی 1999 نیز مطرح شد.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما کودکان را در این حوزه فراموش کردهایم و گاه اقداماتمان برای مدیریت فعالیت آنها در فضای مجازی با افراط و تفریط همراه است.
سیاوشی در پایان از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست تا توضیحاتی را در رابطه با نتایج جشنواره کودکان آنلاین ارائه دهد.
مادران فعال در مجلس دغدغه مصونیت کودکان از آسیب های فضای مجازی را دارند
ناهید تاج الدین با یادآوری اینکه دو دهه قبل همراه با ورود کامپیوتر به مراکز آموزشی، تنها این خدمات در دانشگاه ها ارائه می شد، افزود: هماکنون کودکان به راحتی در فضای مجازی فعالیت دارند و این امری اجتناب ناپذیر و غیرقابل کنترل است، بنابراین اعضای این فراکسیون به عنوان مادران فعال در مجلس شورای اسلامی دغدغه مصونیت کودکان از آسیبهای ناشی از فعالیت در فضای مجازی را دارند.
این عضو هیات رئیسه فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه اش در جهت بهره مندی خانواده ها از امکانات اینترنتی تصریح کرد: خانوادههای روستایی برای تهیه مودم جهت دسترسی به اینترنت با مشکل مواجه هستند، چرا که از 600 هزار تومان تا حدود یک میلیون و 500 هزار تومان برای آنها قیمت گذاری شده است.
سواد رسانهای در کشور نادیده گرفته شده است
سیده فاطمه حسینی با اشاره به اینکه کشورهای در حال توسعه در زمینه تامین زیرساخت تکنولوژی و فناوری مبدع نبوده و تنها واردکننده هستند، افزود: هم اکنون به غیر از وارد کردن زیرساخت های تکنولوژی و فناوری، تامین محتوا نیز به این صورت انجام می شود که جای تأمل دارد و این در حالی است که سیاستگذاری در این زمینه مهمترین هدف تشکیل شورای عالی فضای مجازی بود که با دستور رهبر معظم انقلاب صورت گرفت تا از این طریق از کشور صیانت شود.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی یادآور شد: سواد رسانه ای از دیگر مواردی است که مورد غفلت قرار گرفته، کما اینکه تمام گروههای سنی در این فضا فعالیت دارند، همچنین بیشتر مطالب در فضای مجازی در جهت نشاط زدایی و ترویج ناامیدی در جامعه ایرانی منتشر میشود.
آیا عزمی برای رفع فیلتر توئیتر وجود دارد؟
سکینه الماسی ضمن تشکر از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای سفر به استان بوشهر افزود: یکی از مواردی که باید برای آن چاره اندیشی میکردید، وضعیت اپلیکیشنهای ایرانی همچون سروش بود که قرار بود جایگزین تلگرام شود.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قرار بود برای رفع فیلتر توئیتر اقدام جدی صورت گیرد، آیا اصلا عزمی در این خصوص در مسئولان وجود دارد؟
الماسی در پایان از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست تا در رابطه با میزان پیشرفت برگزاری انتخابات دیجیتالی در کشور و اینکه آیا انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی خواهد رسید، همچنین درخصوص نحوه نظارت به حجاب بانوان در فضای مجازی توضیحاتی را ارائه دهد.
چرا تکلیف ماینینگ را روشن نمیکنند
پروانه مافی خطاب به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: تکلیف ماینینگ را چه کسی باید روشن کند، آن هم در شرایطی که در گاوداریها و باغداریها که از برق ارزان قیمت یارانه ای استفاده میشود، این دستگاهها نصب میشوند و ظاهراً وزارت نیرو باید این بخشها را شناسایی و برق آنها را قطع کند. نظارت بر این بخشها چگونه صورت میگیرد؟
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در پایان از وزیر خواست تا توضیحاتی را در رابطه با کانالهای غیراخلاقی که بدون خواست کاربران در دسترس آنها قرار میگیرد، ارائه دهد.
معاونت امور زنان ریاست جمهوری مخالف فیلترینگ است
اشرف گرامیزادگان خطاب به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: به نمایندگی از معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری باید بگویم که ما با فیلترینگ مخالفیم، به همین دلیل مبارزه و جسارت شما در جهت تکریم انسانها، آزادی بیان و حق انتخاب را میپسندیم و معتقدیم چون سرعت پیشرفت تکنولوژی در جهان بالاست حتی به قیمت استعفا نیز زیربار فیلترینگ نروید.
وی تصریح کرد: هماکنون میتوان به جای فیلترینگ به خانواده ها، کودکان و نوجوانان آموزش داد و این امر را در قالب تفاهم نامه محقق کرد. همچنین باید بستر ICT در سطح کلان ملی فراهم شود.
مشاور پارلمانی معاونت امور زنان ریاست جمهوری از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست تا زمینه اشتغال زنان در فضای مجازی را فراهم کرده، همچنین گاید لاین برای استفاده صحیح از فضای مجازی تعریف کند، چرا که نباید از جهان عقب بمانیم، از سوی دیگر برای فعالیت اپراتورها به گونه ای ترتیب داده شود که حقوقشان تضییع نشود.
گرامی زادگان در پایان تاکید کرد که با برخورد در فضای مجازی مخالف هستند چرا که ارتکاب جرم در آن تعریف جداگانه ای دارد و نباید در هر موردی در این فضا از برخورد دستگاه فضایی استفاده شود.
رفع مشکل تولید محتوا از طریق مشارکت بخش خصوصی امکانپذیر میشود
امیر خوراکیان معاون فرهنگی اجتماعی مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه سواد رسانه ای از اهمیت بسزایی برخوردار است، راه تحقق آن را تصویب سندی دانست که در دستور کار شورای عالی فضای مجازی بوده و باید تصویب و ابلاغ شود.
وی در قالب پیشنهادی به فراکسیون زنان مجلس از آنها خواست که برای تحقق سواد فضای مجازی با رئیس جمهور مکاتبه کند.
خوراکیان یادآور شد: دستگاههای فرهنگی در مورد تولید محتوا فشل هستند، بنابراین رفع مشکل میطلبد که بخش خصوصی به این موضوع ورود پیدا کند. همچنین برای مصونیت کودکان از آسیب های ناشی از فضای مجازی باید اینترنت خاص ایجاد شود تا والدین نیز بتوانند این فضا را کنترل کنند، ضمن اینکه پلیس فتا و بهزیستی باید جهت ارائه مشاوره در این خصوص به والدین خطوط تماس اضطراری ایجاد کند.
دعوت از فراکسیون زنان برای بازدید از اقدامات موثر وزارت ارتباطات در جهت توانمندسازی
محمدجواد آذری جهرمی با بیان اینکه فضای مجازی، زنان و کودکان موضوع بسیار مهمی است، افزود: مسائلی که از سوی نمایندگان مجلس بیان شد، واقعیات روز جامعه است و ابراز نگرانی آنها از تهدیدها و فرصت های موجود در این فضا نیز صحیح است، اما چگونه در این مورد دغدغه دارید، از سوی دیگر تسهیل دسترسی روستایین و عشایر به اینترنت را به عنوان مطالبه این فراکسیون بیان میکنید.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بابیان اینکه رشد فناوری اطلاعات یا تحولات دیجیتالی اتفاق بزرگی است که در اقتصاد دنیا، انقلاب صنعتی چهارم را شکل میدهد، تاکید کرد: هماکنون زندگی بشر به این تکنولوژی و فناوری وابسته است، کما اینکه ضرورت دسترسی به آن در حوزه های کشاورزی، سلامت و انرژی مشهود است، ضمن اینکه اثرات فرهنگی و اجتماعی نیز به همراه دارد.
وی یادآور شد: اتصال انسانها به یکدیگر در گذشته از طریق تلفن ثابت و تلفن همراه و در شرایط کنونی نیز از طریق فضای مجازی صورت می گیرد که در حوزه های رسانه، اقتصاد، سیاست و... قابل مشاهده است. بنابراین دنیا به سمتی حرکت میکند که باید تمام اشیا به هم متصل شود.
آذری جهرمی تصریح کرد: امروزه در کنار هوش مصنوعی (AI) ، کشورهایی که در دنیا دم از جهانی سازی می زدند، 43 درصد سرمایه گذاری را از این طریق انجام داده اند و معتقدند باید به دنبال تکنونشنالیزه باشند، چرا که استعمارگری جدیدی در این قالب صورت میگیرد.
این عضو کابینه دولت یازدهم خاطرنشان کرد: به تعبیر رهبر معظم انقلاب در شورای عالی فضای مجازی در آینده ای نه چندان دور، ترافیک شهرها نیز توسط شرکت های خارجی مدیریت میشود. بنابراین قطعاً تغییرات زیادی در زندگی بشر ایجاد شده و بر بشر نیز اثرگذار خواهد بود کما اینکه حذف روزنامه و پست و تغییر در شیوه اخذ پاسپورت و پرداخت قبوض بانکی در همین راستا صورت گرفته است.
وی افزود: هم اکنون مردم انتظار دارند که از خدمات دولت الکترونیک بهرهمند شوند، کما اینکه ارائه روش های سنتی برای ارائه خدمات به آنها محل تمسخر قرار می گیرد و این در حالی است که در رابطه با جزئیات به کارگیری این شیوه بین مسئولان محل اختلاف است.
آذری جهرمی عنوان کرد: در مورد کلاهبرداری مالی در فضای مجازی ما نمیتوانیم سیاستگذار نظام بانکی باشیم. همچنین در رابطه با چالش محتوا که جدی تر است، ایجاد کاراکترهای انتقال فرهنگ به کودکان دارای اهمیت است، کما اینکه در گذشته پینوکیو، بل و سباستین و حنا دختری در مزرعه برای این مهم انتخاب می شدند ولی در شرایط کنونی بن تن، لاک پشت های نینجا و بتمن این کار را انجام می دهند، بنابراین سبک زندگی تغییر کرده است. اما این وزارخانه مسئول کاراکتر سازی در این فضا نیست.
وی در رابطه با فیلترینگ یادآور شد: رویکردی که مانع توسعه تکنولوژی در قالب فیلترینگ میشود نبود آمادگی در دستگاههای فرهنگی بوده که روند رشد را در این مسیر کند می کند تا سایر برنامهها به آن برسد و این نیز حاصل تجربیات سالها بوده است، کما اینکه 3G بعد از گذشت 12 سال که در سایر کشورها اجرا شد، به ایران آمد، بنابراین لازم است که در این خصوص یک حرکت جمعی انجام دهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در مورد فعالیت اسنپ و تپ سی اگر به این روش پیش نرویم در آینده از نظر اقتصادی لطمه می خوریم، چرا که اگر آنها رشد نکنند، جایگاهی در اقتصاد دنیا نخواهیم داشت. از سوی دیگر حرکت در فضای مجازی باید همسو بوده و آسیب شناسی شود، کما اینکه شورای عالی فضای مجازی به این امر مبادرت می ورزد و در برخی موارد به عنوان ضربه گیر محسوب می شود.
وی با بیان اینکه ابلاغیه های این شورا ممکن است از سوی تعدادی از دستگاه ها مورد توجه قرار نگیرد، از آن به عنوان رشد کاریکاتوری یاد و تاکید کرد که نباید برای فعالیت در فضای مجازی دوقطبی عمل کنیم و بین افراد اختلاف ایجاد کنیم، چرا که اینگونه کشور پیشرفت نمی کند.
آذری جهرمی افزود: بی تردید شکاف دیجیتالی بین مدیران کشور اولین مشکل است، چرا که آنها بدون اطلاعات از چارجوب فعالیت در فضای مجازی اقدام به سنگ اندازی می کنند و اگر به همین منوال پیش برویم در 10 سال آینده در تمام حوزه ها در کشور فشل خواهیم شد چراکه در دوراهی توسعه اعم از توقف و افسارگسیختگی قرار می گیریم، بنابراین باید در این مسیر هماهنگ جلو برویم.
وی با یادآوری اینکه بسیاری از رهبران دنیا همچون مکرون و ترامپ در این فضا صحبت می کنند و یکدیگر را به چالش می کشند، افزود: هم اکنون بسیاری از مدیران در رابطه با تحول دیجیتال اختلاف نظر دارند در حالی که برخی معتقدند مانع از توسعه در این فضا نشوید و تعدادی دیگر نیز معتقدند که توسعه با شیوه کنونی از شرایط مناسبی برخوردار نیست و کسی به این نکته اشاره نمی کند که چگونه با مهار و کنترل این اسب سرکش را رام کنیم.
آذری جهرمی با بیان اینکه براساس برنامه ششم توسعه 90 درصد روستاهای دارای بیش از 20 خانوار جمعیت باید به اینترنت مجهز شوند، یادآور شد: بی تردید زنان و کودکان بیشترین آسیب را از تهدیدات فضای مجازی می بینند و از فرصت های آن کمتر بهره می برند، از سوی دیگر برای توانمندسازی بانوان در فضای مجازی شاخص ها و گزارش هایی را ارائه می دهیم کما اینکه در این مورد با معاونت علمی و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تفاهم نامه داریم، از سوی دیگر میزان شاغلان زن در فضای استارت آپی 17 درصد است که 4 درصد از میزان استاندارد عادی بالاتر است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه 13 میلیون جمعیت فعال در فضای مجازی را کودکان زیر 18 سال تشکیل می دهند، عنوان کرد: ما برای آنها اکوسیستمی تحت عنوان کودکان آنلاین تعریف کردیم، همچنین در شرایطی که فروش سیم کارت برای افراد کمتر از 18 سال ممنوع بود، بیش از 20 شرکت بزرگ در زمینه تولید اپلیکیشن کودکان فعال شد. همچنین سیستم PC برای والدین طراحی شد که در کنار فرزندانشان به اداره نحوه فعالیت آنها در فضای مجازی بپردازند، اما تنها 8 درصد والدین از آن اطلاع دارند، بنابراین نیاز به آموزش داشت که آن را به ثمن ها سپردیم. از وزارت ورزش و جوانان خواستیم که تیم هایی را در این خصوص فعال کند و در نهایت 50 تیم آموزش دیده و در این خصوص به مدارس ورود پیدا کردند.
وی افزود: ما برای تحقق این مهم از 4 ابزار داخلی حمایت کردیم، کما اینکه در شرایط کنونی یک میلیون و 300 هزار نفر به اکوسیستم کودکان و نوجوانان متصل هستند که نیاز به جذابیت، شخصیت و محتوا دارد. همچنین هدف از ایجاد کودک آنلاین حمایت از افراد شخصیت ساز در تولید محتوا بود که 1200 نفر ثبت نام کردند، 20 نفر برگزیده شدند که به هر کدام از آنها 100 میلیون پول نقد، دفتر کار و مشاور داده شد و قرار شد که اگر هیات داوران به آنها رأی بدهد، 20 فصل از هر کدام خریداری کنیم که به زودی از آن رونمایی می شود و بعد از این نیز روی موضوع کتاب کار خواهیم کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه افزود: در رابطه ماینینگ، برق کشور از یک منبع ارزشمند یعنی آب پشت سدها استفاده می شود که به آن یارانه می دهیم و اگر کسی از آن در جهت صادرات استفاده کند، پولی را از انفال و سرمایه ملی به جیب زده است، از سوی دیگر ما ظرفیت خالی در نیروگاه ها داریم ، در شرایطی که نمی توانیم گاز و منابع نفتی را به دلایل نفتی صادر کنیم ، می توانیم با استفاده از این بخش به تولید انرژی و صادرات آن روی آوریم که نیاز به سرمایه گذاری دارد.
وی در ادامه با بین اینکه تبلیغات در فضای مجازی شرایط مناسبی را برای فعالیت های اقتصادی خرد ایجاد می کند، تاکید کرد که موارد مطرح شده از سوی نمایندگان در رابطه با حوزه های انتخابیه شان را پیگیری خواهد کرد.
آذری جهرمی اظهار کرد: پیشرفت ما در زمینه تامین زیرساخت دولت الکترونیک از نظر شاخص جهانی در یک سال گذشته 20 رتبه رشد داشته ، ضمن اینکه اجرای آن عاملی در جهت جلوگیری از رانت، فساد بوده و باعث ایجاد شفافیت می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان از اعضای فراکسیون زنان دعوت کرد تا بازدیدی از محل هایی که این وزارتخانه به عنوان پایلوت در آنها اقدام به توانمندسازی و توسعه تحولات دیجیتالی کرده است، داشته باشند.