مور مور شدن بدن احساس عجیبی است که باعث می شود برای مدت بسیار کوتاهی حس لامسه از بین برود، علت مور مور شدن بدن می تواند متفاوت باشد، اگر به صورت دائم به این مشکل دچار می شوید بهتر است با علت های آن آشنا شوید.
مور مور شدن بدن فرایندی است که می تواند به صورت ناگهانی اتفاق بیافتد و یا می تواند این مشکل به صورت دائم در فواصل کوتاه مدت برای فرد ایجاد شود، البته باید گفت که سوزن سوزن شدن بدن با مور مور شدن بدن کمی متفاوت است که البته این احساس با مور مور شدن و سوزن سوزن شدن بدن باهم اتفاق می افتند.
سوسوزن شدن بیشتر در دست ها و پا ها اتفاق می افتند و مانند این است که به بدن سوزن فرو کنند. اما مور مور شدن حسی است که مانند اینکه یک حشره بر روی بدن شروع به راه رفتن کند و یا اینکه بدن در معرض تغییرات دمایی قرار بگیرد چنین اتفاقی برایش پیش می آید.
آشنایی با علت مور مور شدن بدن
در ابتدا باید گفت که مور مور شدن بدن مشکلی نگران کننده ای نیست، این وضعیت فقط نشان دهنده یک وضعیت نادرست بالینی است. شایع ترین علت مور مور شدن بدن می تواند ناشی از نشستن در یک وضعیت نادرست و یا قرار دادن پاها ها بر روی یکدیگر در زمان طولانی مدت باشد و یا تحت فشار بودن پا ها و یا دست ها در یک وضعیت نامطلوب باشد که نشانگر تحلیل رفتن عضلات است.
در بعضی از مواقع و البته نادر علت مور مور شدن بدن می تواند گویایی از آسیب های عصبی باشد، و یا اغلب می تواند ناشی از استرس، عفونت ها، ضربات و در معرض سموم قرار گرفتن ایجاد می شود. زمانی که این صدمات به انسان وارد می شود اعصاب دست و پا به دلیل دور بودن از مغز و نخاع به صورت مور مور شدن و سوزن سوزن خود را نشان می دهد که این نشان گر ضعف در سیستم عصبی است.
از دیگر علت مور مور شدن بدن می تواند کمبود ویتامین های ضروری بدن باشد از جمله این ویتامین ها B12- B6- B1-E باشد، تمامی این ویتامین ها برای عملکرد صحیح سیستم عصبی ضروری است.
کم خونی هم یکی از شایع ترین علت مور مور شدن بدن است، چرا که با نرسیدن خون کافی به سایر اندام ها بدن نشانه هایی از خود بروز می دهد که یکی از این نشانه ها می تواند مور مور شدن بدن باشد.
علت های اصلی مور مور شدن بدن
این مشکل اگر چه نگران کننده نیست اما ممکن است در بسیاری از بیماری های خاص و شرایط متعدد به وجود بیاید از جمله این علت ها:
- فشار زیاد بر روی قسمت عصب های حسی : زمانی که بر روی یک نقطه از بدن فشار وارد شود باعث می شود عصب ها به درستی پیام خود را به مغز نرسانند که در این صورت موجب مور مور شدن بدن خواهد شد. از جمله این بیماری ها:نورالژی/ ام اس/ منژیت/ فتق/ آنسفالیت/ لرزش های طولانی مدت/ خونریزی داخلی مغزی/ تومور/ ضربه/ سیاتیک/ سکته مغزی.
- بیماری های مربوط به مفاصل و استخوان: پوکی استخوان/ آرتریت/ نرمی استخوان
- اختلالات پوستی: سندرم ایتو/ سوختگی/ سرما زدگی
- بیماری های مربوط به متابولیسم: قند خون پایین/ سندرم کان/ دیابت/ سطح غیر طبیعی پتاسیم، پتاسیم و سدیم/ یائسگی/ کم کاری تیروئید/ پورفریری
- کمبود ویتامین ها: کمبود ویتامین B1 (بری بری)/ ویتامین B5/ کمبود B12
- مسمومیت های دارویی: لیدوکائین/ دیمرکاپرول/ آمیودارون/ دیگوکسی/ داروهای ضد تشنج/ تترودوتوکسین/ تالیوم/ مفلوکوئین/ ریلوزول/ توپیرامات/ استفاده بیش از حد لیدوکائین
- عفونت ها: هاری/ سیفلیس/ جذام/ ایدز/ زخم های دهانی/ هرپس زوستر/ هرپس سیمپلکس.
- علت های روانشناختی:هراس/ اضطراب/ دیگر بیماری های روانی.
- بیماری های عروقی: تصلب شریان/ انسداد شریان/ آنژین صدری/ واسکولیت/ و بیماری رینود/اختلالات گردش خون ورتبرو.
- عوامل ژنتیکی: پورفیری/ آتاکسی/ سندرم دی براون/ بیماری فابری/ سندرم رفسام.
علائم مور مور شدن بدن
- گرفتگی عضلات
- بی حس شدن
- سرگیجه
- تغییر در بینایی
- ناتوانی در کنترل ادرار
- سرگیجه
- بی هوشی
- راه رفتن به سختی
معمولا در زمان هایی که احساس کردید مور مور شدن بدن با چنین علائمی همراه است فورا به پزشک مراجعه کنید. از جمله این علائم:
- ناتوانی در راه رفتن
- ناتوان شدن از حرف زدن برای چند ثانیه
- ناتوانی در کنترل کردن مثانه
- بی حسی شدن پوست بعد از ضربه
- بیهوش شدن برای چند ثانیه
بهتر است برای کنترل کردن این مشکل به توصیه که جهت بهتر شدن سبک زندگی می شود توجه کنیم از جمله این توصیه ها: پیروی از یک برنامه ورزشی، قرار نگرفتن در محیط های آلوده و سمی، داشتن یک رژیم غذایی سالم، مصرف نکردن دخانیات، اجتناب کردن از مصرف نوشیدنی های الکلی، تمام این ها می تواند روی سلامت شما تاثیر بگذارد و می توانند بهترین راه برای درمان مورمور شدن های بدن باشد.
امیدواریم از این مطلب که درباره علت مور مور شدن بدن بود نهایت استفاده را برده باشید و بهتر است نسبت به درمان مور مور شدن های پی در پی به پزشک مراجعه کنید.
منبع : آرگا
برچسب :
منبع : آرگا | " جذاب ترین " نقشی در تولید محتوای این مطلب ندارد، مطلب منتشر شده با ذکر منبع می باشد.