به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علی صادقی تبار به برنامه مدیریت کیفیت در مراکز درمان ناباروری، اشاره کرد و اظهار داشت: این برنامه شامل یک سری اقدامات مدیریتی در جهت تجمیع استاندارد‌های مراکز درمان ناباروری است.

وی از مراکز درمان ناباروری به عنوان بیمارستان‌های کوچک نام برد و گفت: این مراکز دارای بخش‌های گوناگونی همچون آزمایشگاه، اتاق عمل و…، هستند که ارائه خدمات در این مراکز با توجه به ضوابط و آیین نامه‌هایی که برای آن‌ها تعریف شده است، انجام می‌شود.

موفقیت مراکز درمان ناباروری ایران همسطح با اروپا و آمریکا

صادقی تبار با اشاره به مولفه‌هایی که برای راه اندازی مراکز درمان ناباروری نیاز است، افزود: این مولفه‌ها شامل فضا و تاسیسات فیزیکی، تجهیزات، ایمنی و مستندسازی است که در نهایت منجر به دایر شدن یک مرکز استاندارد درمان ناباروری می‌شود.

مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، با عنوان این مطلب که استاندارد واحدی در دنیا برای مراکز درمان ناباروری وجود ندارد، ادامه داد: آیین نامه ها، ضوابط و دستورالعمل‌هایی که برای ارائه خدمات این مراکز تعریف شده است، به عنوان استاندارد‌های مراکز درمان ناباروری تلقی می‌شود.

صادقی تبار تاکید کرد: بحثی که ما مطرح کرده ایم این است که باید برای مراکز درمان ناباروری، استاندارد‌های ملی و بین المللی داشته باشیم. با توجه به اینکه این مراکز، بخش‌های مختلفی را شامل می‌شوند، می‌توان با تجمیع استاندارد‌های بین المللی، نسبت به تعریف یک استاندارد واحد برای این مراکز اقدام نمود.

وی افزود: با توجه به اینکه در کشورمان برای مراکز درمان ناباروری، آیین نامه و دستورالعمل‌هایی وجود دارد، می‌توان همین موارد را مبنای استانداردسازی این مراکز قرار داد.


بیشتر بخوانید:  وحشتناکترین انگل‌هایی که معمولی نیستند!


صادقی تبار با اشاره به روند تاسیس مراکز درمان ناباروری در کشور، گفت: برای تاسیس این مراکز، ابتدا لازم است که صلاحیت افراد درخواست کننده که حداقل سه نفر هستند، در کمیسیون صدور پروانه تاسیس، بررسی و تایید شود.

وی ادامه داد: بعد از اینکه موافقت اصولی حاصل شد، ظرف مدت ۲ سال نسبت به صدور مجوز تاسیس مرکز درمان ناباروری اقدام می‌شود. به دنبال آن، می‌بایست نسبت به تجهیز و تامین نیروی انسانی لازم برای این مراکز اقدام شود و بعد از بازدید کارشناسان و ناظرینی از وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی، اجازه فعالیت برای این مراکز صادر می‌شود.

صادقی تبار با عنوان این مطلب که محصول کار مراکز درمان ناباروری تولد فرزند سالم برای زوجین نابارور است، گفت: خوشبختانه میزان موفقیت درمانی در مراکز درمان ناباروری کشورمان با کشور‌های توسعه یافته برابری می‌کند. بعضاً آمار‌های موفقیت در مراکز درمان ناباروری کشورمان، قوی‌تر از کشور‌های اروپایی و آمریکایی است.

وی با اشاره به مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، افزود: خدماتی که در این مرکز به زوجین نابارور ارائه می‌شود، باعث شده آمار جلوگیری از سقط مکرر به بالای ۷۰ درصد برسد.

صادقی تبار ادامه داد: سقط مکرر یکی از علل بچه دار نشدن زنانی است که برای درمان ناباروری به این مراکز مراجعه می‌کنند.

مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، با اشاره به آمار ۲۰ درصدی زوجین نابارور در کشور، افزود: یکی از مشکلات پیش روی مراکز درمان ناباروری کشور، گران شدن قیمت تجهیزات است که با تعرفه‌های مصوب این مراکز همخوانی ندارد.

وی گفت: تعرفه‌ها نسبت به خدماتی که این مراکز ارائه می‌دهند، رشد نکرده و در نتیجه باعث شده فعالیت مراکز جدید درمان ناباروری، توجیه اقتصادی نداشته باشد. لذا، سر پا ماندن مراکز درمان ناباروری، با توجه به خدماتی که به زوجین نابارور ارائه می‌دهند، نیازمند حمایت دولت است.

مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا، با اشاره به برگزاری کنفرانس علمی مدیریت کیفیت در مراکز درمان ناباروری که روز پنج شنبه سوم مرداد ۹۸ در محل پژوهشگاه ابن سینا، افزود: این کنفرانس یک روزه برای متخصصین اورولوژی، زنان و زایمان، بیهوشی، پزشکان عمومی، علوم آزمایشگاهی، مامایی و…، دارای امتیاز بازآموزی ویژه است.

صادقی تبار به محور‌های اصلی این کنفرانس اشاره کرد و گفت: اصول مدیریت کیفیت در مراکز درمان ناباروری، فواید و کاربرد‌های مدیریت کیفیت در بخش‌های مختلف مراکز درمان ناباروری و ابزار‌های مدیریت کیفیت در بخش‌های مختلف مراکز درمان ناباروری، به عنوان سه محور اصلی این کنفرانس یک روزه در نظر گرفته شده است.

منبع : مهر 

انتهای پیام/

 

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان | " جذاب ترین " نقشی در تولید محتوای این مطلب ندارد، مطلب منتشر شده با ذکر منبع می باشد.