برج گنبد قابوس که عنوان بلندترین برج آجری جهان را یدک می کشد در گلستان واقع شده است. این برج از سه بخش پی، بدنه و گنبد تشکیل شده است که در مجموع دارای ۵۳ متر ارتفاع می باشد. برج گنبد قابوس بر روی پایه ای گرد شکل قرار دارد که بیشتر این پایه در زمین فرو رفته است. حتما تا کنون متوجه این موضوع شده اید که در مقاله قصد داریم در رابطه با برج گنبد قابوس توضیحات تکمیلی قرار دهیم تا افراد علاقه مند در زمینه گردشگری بتوانند از این اطلاعات استفاده کافی را برده و در صورت تمایل به این مکان گردشگری مراجعه نمایند و از نزدیک آنچه در این مقاله گفته شده است را مشاهده فرمایند و با مکان های دیدنی گنبد کاووس آشنا شوند.

برج گنبد قابوس و مهمترین ویژگی های آن

برج گنبد قابوس

یکی از مهمترین ویژگی های این برج استفاده تنها از آجر پخته در ساخت آن می باشد. برای ساخت این برج هیچ گونه فولاد و بتنی استفاده نشده است که این یکی از شگفتی های این برج به حساب می آید. بخش مخروطی شکل این بنا که دارای ۱۸ متر ارتفاع می باشد بدون هیچ واسطه ای بر روی آن سوار شده است که دارای سطحی صاف و بدون برآمدگی می باشد. این بنا به دستور شخصی به نام شمس‌المعالی قابوس بن وشمگیر به عنوان مشهورترین پادشاه آل زیار در سال ۳۷۵ هجری خورشیدی در پایتخت زیاریان ساخته شد.

برج گنبد قابوس

برج گنبد قابوس پس از گذشت هزار سال با وجود این که در معرض خطراتی همچون باد و باران و آفتاب بوده است هیچ صدمه چندانی به آن وارد نشده است. قابل ذکر است که بخشی از گنبد مخروطی شکل این برج بر اثر اصابت گلوله های روسی خرابی هایی به بار آورده بود که بعدها مورد مرمت قرار گرفت. با وجود این که در ساخت برج گنبد قابوس از تجهیزات تزیینی استفاده نشده است ولی ظاهر این برج به گونه ای جذاب برای بیننده ها می باشد که کمتر برجی این ویژگی های منحصر به فرد را داراست.

برج گنبد قابوس به عنوان بلند ترین برج آجری جهان

درون برج گنبد قابوس با استفاده از گچ پوشش داده شده است که با گذشت سالها به سیاهی گراییده است. این برج از زیباترین و با شکوه ترین بنا های اوایل دوره اسلامی به شمار می رود. احتمالا شما نیز از این موضوع بی خبر باشید که این برج در یک نظرسنجی بین المللی از سوی تعدادی از مشهورترین معماران جهان به عنوان بهترین اثر تاریخی بشر شمرده شده است.

محل احداث برج گنبد قابوس

توجه داشته باشید که برای این انتخاب هم دلایلی قانع کننده وجود دارد که از جمله آنها می توان به این موضوع اشاره کرد که این برج ۲ مرتبه زلزله های بیش از ۶ ریشتر را به سلامت از سر گذرانده است. اما همچنان که می دانید امروزه به طور کاملا مقاوم سرپا ایستاده است. هدف و انگیزه ساخت این بنا را با وجود این که تاریخ نویسان و محققان به عنوان آرامگاه امیر قابوس می دانند. ولی برخی از تاریخ نگاران نجوم ایرانی گفته اند که از این برج به عنوان رصد خانه استفاده می شده است. چرا که در جستجو های که در این بنا انجام شده است از باقیمانده جسدی خبری نبوده است.

آنچه در این مقاله گفته شد بخشی از مهمترین ویژگی های این برج تاریخی می باشد. امیدواریم این مقاله مورد استفاده شما گردشگران واقع شده باشد همچنین شما می توانید در ادامه با معرفی بلندترین برج دنیا همراه باشید.

منبع : آرگا

برچسب :

منبع : آرگا | " جذاب ترین " نقشی در تولید محتوای این مطلب ندارد، مطلب منتشر شده با ذکر منبع می باشد.